HAND GRAVEREN

Hand graveren is een techniek waarbij je handmatig voorwerpen kan graveren die niet machinaal gegraveerd kunnen worden. Hierbij kunt u denken aan wisselbekers en ronde voorwerpen. Door het volgen van een sjabloon wordt de tekst of afbeelding over gebracht op het te graveren voorwerp. Wij zijn in het bezit van verschillende lettersjablonen maar kunnen ook naar wens sjablonen op maat vervaardigen (denk hierbij aan uw eigen logo).

LASER GRAVEREN

Laser graveren is één van de nieuwste technieken om teksten of afbeeldingen permanent aan te brengen. Deze techniek kan op verschillende materialen worden toegepast, waaronder acrylaat, glas, leer en hout. Het verschil tussen laser graveren en machinaal graveren is dat bij laser graveren de hitte van een laserstraal gebruikt wordt i.p.v. het graveren met een frees of krasstift.

GLAS GRAVEREN

Met onze Trotec Lasergraveermachine kunnen wij graveren in glas, bv. in wijnglazen, bierglazen, longdrinkglazen. Maar ook flessen, vazen en glasstandaards voorzien van een persoonlijke tekst, afbeelding of bedrijfslogo.

MACHINAAL GRAVEREN

Wij hebben de beschikking over vier computergestuurde graveermachines. Praktisch iedere graveeropdracht ligt binnen onze mogelijkheid Onder de graveermachines hebben we één van de machines standaard ingesteld voor het graveren van aluminium, dit geeft de mogelijkheid om op korte termijn snel te kunnen leveren voor o.a. de sportprijzen.

TRANSFERDRUKKEN

Bij Transferdruk wordt de opdruk door middel van een laserprinter op transferpapier aangebracht. Door een drukpers met een hoge temperatuur wordt het product en het papier tegen elkaar gedrukt. De druk en de hitte zorgen dat de inkt op het papier loslaat en hecht op het product. Deze techniek passen we veelal toe voor het bedrukken van vereniging- en bedrijfslogo’s op medailles en sportprijzen, maar ook op textiel.

SUBLIMATIEDRUKKEN

Sublimatie is een techniek waarbij hittegevoelig inkt wordt gebruikt. Deze inkt wordt gasvormig door werking van hitte, waarna deze zich hecht in de oppervlakte van het materiaal. Deze manier van bedrukking is kras vast en geeft een mooie glans finish. Deze techniek wordt veel gebruikt voor o.a. het bedrukken van foto’s op glas en metaal.